Vajza dhe dinozauri

Vajza dhe dinozauri Autor: Hollie Hughes

Ilustrimet: Sarah Massini  / Shqip: Valbona Nathanaili / Botues: Fondacioni “Henrietta Leavitt” – Fondacioni Shqiptar për Shkencë, Media dhe Demokraci (Seria e librave për fëmijë) / Redaktorë: Zimo Krutaj dhe Iva Nathanaili / ISBN: 978-9928-4543-2-4 / Çmimi 1300 lekë / F. 32 / 274 X 245 mm / Lidhje e fortë / Elbasan: nëntor 2019.

Përmbledhje

Në një qytet të vogël buzë detit, banorët shohin shpesh një vajzë të vogël – Mariana emrin ia thonë – të marrë rrugën drejt bregut. Por jo për të luajtur me bashkëmoshatarët e saj! Mariana gërmon rërën e artë! Mariana është në kërkim të një miku të veçantë, të një dinozauri, të cilin beson se do ta ndërtojë nga kockat që gjen gjatë gërmimit, në bregun e detit.

Një natë, ndërsa shtrihet për të fjetur, shpreh një dëshirë nga thellësia e zemrës, që dinozauri të bëhet prej vërteti!…

Dhe ndonjëherë, kur dëshirat thuhen nga thellësia e zemrës, ndodh të realizohen… Gjithçka është e mundur dhe asgjë nuk është si duket!

Pjesë nga libri

Vajza dhe dinozauri Pikturë në bojra uji
Autor Elize Haxhimusai

Tak-tak u dëgjua në dritare,

Mariana u zgjua! – Oh, ç’gëzim! Mrekullia? – Për pak!

Dëshira ishte realizuar!

Kujtime të paharruara do të krijonte me mikun e saj bredharak.

Qafa e gjatë e mikut të saj

Vajzës iu zgjat për të rrëshqitur poshtë,

Magjia e madhe sapo kishte nisur

Në një qytet që fle me yje mbi kokë.

Të lumtur miqtë nisen drejt bregut

Peshqit u bashkohen – varkat e peshkatarëve bëjnë mënjanë…

Një liri si kjo asnjëherë shijuar

Dhe një gëzim si kurrë më parë!

Më pas, në krahët e aventurave,

Lart, degët e pemëve bëjnë freski,

Ata enden përmes pyllit

Si gjethet në flladin e një mëngjesi të ri.

Rreth autorëve

Marrë në konsideratë jehonën e librit The Snowman, edhe kjo vepër me ilustrime e autoreve besojmë se do të shndërrohet në një lexim klasik.

Hollie Hughes është autore e librave Princess Swashbuckle dhe The Famishing Vanishing Mahoosive Mammoth.

Sarah Massini ka ilustruar librat The Velveteen Rabbit dhe Kiss It Better.

Valbona Nathanaili është përkthyese e një numri të madh librash nga anglishtja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.