Shqipëria, poezi nga Vesa Kamberaj

Shqipëria

Nga Vesa Kamberaj (8 vjeç, shkolla “Qemal Haxhihyseni”, klasa II)

Me këtë poezi, Vesa Kamberaj ka marrë pjesë në konkursin “Qyteti im, e ardhmja ime” / 2020.

Konkursi u organizua nga Fondacioni “Henrietta Leavitt”, në bashkëpunim me Bibliotekën “Qemal Baholli”, Elbasan.

I mora Sh-në shportës,

në të ishte manaferra.

I mora Q-në qershisë,

në të ishte ëmbëlsira.

I mora I-në iriqit,

në të ishte gjembi.

I mora P-në peshkut,

në të ishte edhe uji.

I mora Ë-në ëmbëlsirës,

në të ishte edhe shija.

I mora R-në rosës,

në të ishte dhe pellgu.

I mora I-në ibrikut,

në të ishte edhe çaji.

I mora A-në ariut,

në të ishte edhe egërsia.

I lidha të gjitha bashkë

dhe u formua Shqipëria!

Shpërndarja e certifikatave dhe librave, dhuratë për fëmijët pjesëmarrës, në konkursin “Qyteti im, e ardhmja ime”, 10 korrik 2020 / Organizuar nga Fondacioni “Henrietta Leavitt”, në bashkëpunim me Bibliotekën e qytetit, Elbasan.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.