Entries by Valbona Nathanaili

Rruga e mundimshme e shkollës shqipe Autor Valbona Nathanaili

Rruga e mundimshme e shkollës shqipe. Çështje, politika & veprimtari në fushën e arsimit, 1912-1944 Autor Valbona Nathanaili (monografi) Me parathënie nga Prof. Dr. Aleko Minga Botues: UET Press, Çmimi në librari 1200 lekë, 330 faqe, formati 230 x 275 m, ISBN 978-9928-190-68-0 Botimi i parë, 7 mars 2016 Libri shoqërohet me një dokumentacion shumë […]

TRANSEDENCË & TRANSFORMIM Një hyrje në mënyrën e funksionimit të konfliktit 

TRANSEDENCË & TRANSFORMIM Një hyrje në mënyrën e funksionimit të konfliktit  Autor Johan Galtung Përktheu në shqip Valbona Nathanaili Botimi i parë në shqip, korrik 2007. Redaktor: Dr. Thimi Nika. Tiranë: Albanian University Press Përmbledhje nga autori  Autori ka qënë mediator, këshillues dhe pjesëmarrës në zgjidhjen e një sërë konfliktesh përreth botës, për më shumë se […]

Sikur t’isha djalë Autor Haki Stërmilli

Sikur t’isha djalë Autor Haki Stërmilli Roman, faqe 310, Tiranë: Ora, 1936 (botimi i parë), çmimi 3 lekë. Synopsis, nga Dr. Ziaudin Kodra       Autori i këtij libri rreh disa probleme me randësi të madhe të Shoqnis s’onë. Asht nji roman shoqnor, protoganistja e së cilit asht një vajzë shqiptare, Dija, e pajisun me të […]

Portreti satirik i hipokritëve letrarë sovjetikë nga Malcolm Forbes

Portreti satirik i hipokritëve letrarë sovjetikë Nga Malcolm Forbes “The National”, 30 korrik 2014  Në SHBA dhe Britaninë e Madhe botohet romani i Kadaresë “Muzgu i perëndive të stepës” Në këto kohëra të vështira për blerjen e librit, ku dominojnë thrillerat me gjuhë stereotipe dhe kujtimet e njerëzve të shquar të shkruar nga dikush tjetër, lajmi, […]

Ngritja dhe rënia e kombeve. Forcat e ndryshimit në botën paskrizë Autor Ruchir SHARMA 

Ngritja dhe rënia e kombeve. Forcat e ndryshimit në botën paskrizë Autor Ruchir SHARMA   Përktheu nga anglishtja Valbona Nathanaili / Shtëpia Botuese Pema, Prishtinë, qershor 2017 Rreth librit Ngritja dhe rënia e kombeve. Forcat e ndryshimit në botën paskrizë. Nga Dr. Valbona Nathanaili Ruchir Sharma vjen për herë të parë në gjuhën shqipe, por me […]

UDHËTIM ME NJË VARKË PREJ LETRE

UDHËTIM ME NJË VARKË PREJ LETRE Refleksione për përmbledhjen me poezi të Zimo Krutaj “Hojëza fryme” Botues: Ombra GVG Nga Riza Braholli Tiranë, gusht 2012 Të kodifikuara me shtresime të shumta shprehëse e kuptimore: figurative, melodike e ideore, poezitë e librit “Hojëza fryme” të poetit Zimo Krutaj, një pas një, vijnë me mjaft finesë si […]

DY PËRRALLA Nga Johan GALTUNG

DY PËRRALLA GAMILE, NUMRA DHE GJËRA TË TJERA Nga Johan GALTUNG Përshtati në shqip: Valbona Nathanaili Përralla e parë  Na ishte një herë e një kohë një mulla që ishte nisur për në Mekë mbi një gamile. Rrugës, pranë një oazi, sheh tre burra ulur që qanin. Ndalon gamilen dhe i pyet: – Bijtë e mi, […]

Historia e Kinës Autor Qizhi Zhang 

Historia e Kinës Autor Qizhi Zhang  Përkthyen nga anglishtja Valbona Nathanaili (kapitujt 1-7) dhe nga kinezishtja Iljaz Spahiu (kapitujt 8-15) Seria e librit akademik kinez / Shtëpia Botuese “Dituria”, Tiranë, 2017.  Çmimi 1 500 lekë, f.498. Titulli në origjinal është “Hyrje në historinë dhe kulturën kineze”, ndërsa në botimin shqip, Shtëpia Botuese “Dituria” e nxori me […]

Portokalli fluturues rrëfen historitë e tij. Përrallë për fëmijë e këdo tjetër   

Portokalli fluturues rrëfen historitë e tij. Përrallë për fëmijë e këdo tjetër    Autor Johan Galtung, Ilustrimet Andreas Galtung Përktheu nga anglishtja: Valbona Nathanaili Redaktorë: Eleni Laperi, Adriatike Lami / Botues: UFO Press, Tiranë Titulli në original: En flyveappelsin forteller / Design: Janniche Engelsen / Kitty Ensby © Johan Galtung and Andreas Galtung / Kolofon Forlag AS / ISBN 978-82-300-0344-2/ OSLO 2007 […]

Veritas. Kolegji Harvard dhe përvoja amerikane Autor Andrew Schlesinger

Veritas. Kolegji Harvard dhe përvoja amerikane Autor Andrew Schlesinger Libri gjendet në shqip në përkthimin e Elona Kana, Lorena Robo, Nermin Aga Redaktor Zimo Krutaj ISBN 978-99956-19-73-2 UFO Press, Tiranë, 2011 Çmimi 600 lekë Kush është e mira e arsimit? Arsimi formon burra të mirë dhe burrat e mirë veprojnë fisnikërisht. Platon Në mesin e shekullit të nëntëmbëdhjetë, […]